HTML

fantahungarica, a zemberek bolygója

    - Történt egyszer, hogy idegenszívű ufók elrabolták Hoffmann Rózsa és Szalai Annamária gondolatait, majd elrepültek velük egy távoli bolygóra, hogy segítségükkel létrehozzák a tökéletes társadalmat.
      - De mit ér az emberi gondolat Schmitt Pál lelke nélkül?
        - Aggódni azért nem kell. A magyar gén ázsiai-kozmikus ereje mindenhun megmutatkozik. Szorgos népünk a világűrben is győzni fog!

múltnak köde

zemberek

  • Szúrófény: A világ változatlanságáról Kedves fijam. Nem adsz hírt magadrul, de azért én írok. Ez... (2014.06.03. 05:29) Nemzeti troll-csoport
  • Lord Balogh: Jó is, csak lehetne gyakrabban. Más alkotókat is bele kellene vonni a munkába, akkor talán több me... (2011.02.02. 17:23) Kelet
  • MasterMason: Nagyon jó ez a képregény! :D (2011.01.24. 12:15) Kelet
  • rptr: qrvajo! (2011.01.20. 12:37) A szabadság villanypásztora
  • scs: a legnagyobb oltás mégis a helyesen írni tudó munkatárs keresése a sándor palotába... (2011.01.06. 11:04) Schmitt, a pusztai robot
  • Utolsó 20

Nemzeti troll-csoport

2011.01.27. 07:32 arthur plopin

1 komment

Címkék: facebook béke mennyei troll

A bejegyzés trackback címe:

https://fantahungarica.blog.hu/api/trackback/id/tr842616973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2014.06.03. 05:29:00

A világ változatlanságáról

Kedves fijam. Nem adsz hírt magadrul, de azért én írok. Ezzel is eltöltöm az időmet. Tudod fijam, hűvösek mán az iccakák, hát tüzelnem is kell. A tűzrakáshoz hoztak nékem a jótét lelkek egy csomó régi újságot. Hát hogy abban miket találok: el se tudnád képzelni!
Aztat írja a Nort Briton 1763.45. számában az anglus kormányról: „Nem volt még olyan ígéret, amit ez a kormány meg ne tett és megtartott volna” – James Wilkes -, no hát én eztet kétszer is elolvastam, hogy jól látom-e? De bizony úgy van az megírva. Nem akármilyen firkász ez a Wilkes, fijam, egyszer a király maga vonta kérdőre:
- Mit gondol Wilkes – kérdezte tőle III. György angol király – akasztófán fog Ön meghalni vagy bujakórban?
- Attól függ Sire - vont vállat Wilkes, - hogy az Ön politikájával adom össze magam, vagy az Ön ágyasával?
Dessewfy József gróf meg azt írta a Felsőmagyarországi Minervában (megjelent Kassán) 1820 körül:
„Némelyik kormány olyan, mint az andalúziai kecskék szarva, kemény, tekervényes és üres.”
Alább meg:
„… micsoda állapot az, mikor az állam elválasztja a maga érdekét a polgárokétól, a maga hitelét a kifelé a belföld nyomorára alapítja, s az egész népességet két részre osztja, csalókra és csalatottakra ( hol volt még akkor a Bajnai kormány)!
Bizony mondom fijam, a könny is a szemembe szökött, mint amikor a hagymát vágom az avas szalonnámhoz. Mégiscsak szép dolog a hagyomány, meg az ősök tisztelete, ha belé gebedünk es! Máshol meg azt találom, ettől a Wilkestül: „ Bizonyos viszonyok között valamennyi politikai intézményt meg lehet, vagy meg is kell változtatni, talán el is kell törölni, azonban soha olyan kormánynak jó vége nem volt, amely kezet emelt a modern, demokratikus társadalom leghatalmasabb tényezője, a sajtószabadság ellen.”
Nem is olyan rég Neményi Ambrus idézte 1874-ben. Van aki máig se tanulta meg, van olyan, aki már el is felejtette. Te hogy vagy ezzel fijam? Írsz-e még az újságban? Mondd el nékik is, hogy tanuljanak a régiektől.

1995. november 10.
Józsi Bá

Közreadja a címzett: Göre Gábor (létező személy volt, 1960-as évek elejéig, Szendrőládnál a Bódva parton, valami gróf vagy földbirtokos, aki nem bírt a környékről eltávozni. Tiltakozásul szabad ég alatt élt, végül diliházba vitték, mondván, rontja a szocializmus jó hírét.)
süti beállítások módosítása